Cookies ūüć™

This site uses cookies that need consent.

Bayard Donkere Wolken Tony Callaerts

18-04-2022

Dit is het eerste deel van de Bayard-reeks. Het is een fantasyboek die zich afspeelt in de middeleeuwen en in de streek van Tenermunda. Het zijn die elementen die maken dat je als lezer in het verhaal wordt getrokken om er in te blijven. Je leeft in de middeleeuwen en kijkt precies over de schouder mee. dit is echt  zeer goed geschreven. Je ziet dat Tony Callaerts al toneelstukken geschreven heeft, je ziet dat alles heel gedetailleerd geschreven is. Het toffe waren de vele verwijzigingen die een link hebben met de saga van Dendermonde en het Ros Beiaard.

In deze periode van het Ros Beiaard is dit  een must-read voor elke Dendermondenaar. Dendermonde komt in dit verhaal voor maar ook Baasrode, Lebbeke en Zwijveke spelen een rol in dit verhaal. Het is heel vlot geschreven, de spanning zit in het boek en stopt niet bij het einde van dit boek. Gelukkig wordt het tweede boek al aangekondigd en moeten we niet te lang wachten. De personages worden heel mooi beschreven en het verhaal is zo klaar om in een avonturenfilm gegoten te worden.

Het is uitkijken naar het vervolg om te weten wat er met de Heer van Aymon en zijn zonen gebeurt. Als je van geschiedenis en zeker van de geschiedenis van de middeleeuwen houdt, is dit boek en deze reeks zeker een aanrader.

Andere recensies van Tony Callaerts