Cookies 🍪

This site uses cookies that need consent.

Dead girls don't talk Sandra J. Paul

04-02-2024

Dit is het eerste boek ik in de Engelse taal. Het lezen verliep moeilijker dan gedacht.Een tragisch ongeval is de start van het verhaal. Na het ongeval wordt Syl, die overleden is, zichtbaar voor haar psychiater, die een medium blijkt te zijn.

We krijgen Syl haar hechte vriendschap te lezen zoals zij het ervaart. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met hoofdstukken waar er geen concersatie wordt gebruikt.

Het keven in Lovehill is streng traditioneel. In het openbaar is er geen plaats voor overspel of homofiele liefde. Deze relaties moeten achter gesloten deuren gebeuren. De relatie tussen Syl en Lilla is heel mooi geschreven. De sfeer wordt vertroebeld door Viola. Zij manipuleerde iedereen en altijd.

Na het deel van Syl komt Viola aan de beurt. We lezen het hele verhaal vanuit het standpunt van Viola. Er zijn niet zoveel verschillen tussen de beide kanten , misschien een andere inkijk in de relatie tussen de twee vriendinnen. Uit alles blijkt dat deze relatie heel toxisch is. Het hoofdstuk waar de waarheid wordt vertelt, wordt afwisselend vertelt door Syl en Viola.

De epiloog laat zien dat het leven gewoon verder gaat. Anna , de psychiater , is een medium tussen deze wereld en de wereld van de pas-overledenen.

Dit boek is een vier sterren meer dan waard, Het lezen in het Engels was een fijn experiment en smaakt naar meer. Een echte dank aan het teamvan Hamley uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Andere recensies van Sandra J. Paul