Cappuccino en cupcakes Ina De Man

 

Ina De man heeft  in mijn ogen een feelgood-roman geschreven. Het een verzameling van een 22 -tal verhalen met Jasmijn als hoofdpersonage. Ze is eigenaar van Latteratura, een koffiebar. In die bar staat Thomas, die barista is en Maris een jongere vrouw die komt inspringen.

Er is steeds een mysterieust moet opgelost worden. Het drietal trekt meestal samen op stap en wordt ook geholpen door Mark, de echtgenoot van Thomas. Doorheen de verhalen krijg je ook een betere kijk op onze hoofdpersonages.

Al snel blijkt dat Jasmijn een echte speurneus heeft en dat is Johann een inspecteur bij de politie niet ontgaan. Je voelt zo dat Johan en Jasmijn naar mekaar toegroeien.

Eerder verhaal is bij momenten grappig en bij momenten spannend. Alles is heel vlot geschreven en het lezen gebeurt ook heel vlot.

Zoals steeds in Hamley books speelt er een kat de hoofdrol.

De illustratie op de cover is naar oude gewoonte weer de moeite . Dit boek leest je best onder een dekentje met een tas thee.

 

 

Onzichtbaar paar Dries Gilliaert

Dit is een ode aan mensen die psychisch lijden.  Psychisch lijden is dé ziekte van deze tijd, iedereen kent wel in zijn omgeving iemand die lijdt aan één of andere psychische ziekte.

Dit boek brengt een ode aan al deze mensen. Het is gedurfd boek niet alleen door het thema maar ook door het opzet.

De verhalen worden afgewisseld met gedichten en zorgt er zo soms voor dat je het vorige verhaal kan verwerken.

Er zijn sterke verhalen maar ook verhalen die op eerste gezicht niet zo sterk lijken, maar die dan toch een indruk maken op mij.

Er zitten pareltjes in de verhalen. Deze zijn kan geschreven en lezen aangenaam. Alle verhalen zijn in een zomerse sfeer geschreven.  Al bij al is dit een mooi boek, waard om het te lezen en te koesteren.

Ik dank Dries Gilliaert voor het toezenden van dit boek en wens hem veel succes.

HEEN Mel Hartman

 

Heen is het eerste boek van een tweedelige reeks. Wanneer men de cover bekijkt, zie je precies twee delen, twee werelden.

De cover is gebalanceerd en mooi geïllustreerd. Bij ieder hoofdstuk staat een mooie illustratie. Speelt de afbeelding een rol in het hoofdstuk?

Je wordt direct in het verhaal getrokken en we maken kennis met Georoges, een meisje. Op een dag komen er familieleden haar ophalen en dat is het begin van een nieuw leven voor haar. Je voelt je op een rollercoaster van gevoelens en gebeurtenissen. Alles gebeurt zo snel dat je bijna niet kunt volgen. Er zijn ook een aantal knipoogjes zoals de naam Boris Tromp, een verwijzing naar Boris Johnson of naar Donald Trump of een mix van de twee? De traditionele zwarte kat verschijnt ook in dit verhaal.

Dit is een spannende page-turner. Je zit in het verhaal van bij het begin en je komt uit dit verhaal puffend als na een lange periode onder water. Ik snak naar deel twee en kan nauwelijks wachten.

Zonder Genade

Ik begin met de cover. Deze is weer heel mooi. We zien de rug van een lopende vrouw. Je beseft dat deze vrouw een rol speelt in het verhaal, maar hoe?

Deze cover trekt de aandacht in de boekhandel en je Beni spontaan geneigd om dit boek te kopen.

Je begint in deze thriller direct met het verhaal, zonder proloog. Je wordt zo inzet verhaal getrokken en je geraakt niet meer uit dit verhaal tot wanneer je het boek dichtdoet op het einde.

Hoofdstukken in het heden wisselen af met hoofdstukken in het verleden van een personage. Als er op een avond een man dood geschoten wordt, is dit het begin van een moordonderzoek door Rani en haar team. Ze onderzoeken deze zaak heel grondig en krijgen te maken met een stoet aan getuigen en kandidaat moordenaars. Snel beseft het team dat niet iedereen eerlijk is en dat elkeen wel een leugentje om bestwil heeft. Het duurt lang eer we de titel uitgesproken hoort door de hoofdverdachte van dat moment.

De rode draad in dit verhaal is die van loslaten. Het mooie van een reeks is dat je de teamleden al wat kent, en je ze mee ziet groeien.

Dit is weer een page-turner. Je blijft lezen tot het einde. Het was lang geleden dat ik nog zò ne spannende thriller gelezen.

Dit is echt zijn  vijf sterren waard.

Sterre deed het weer!

Verknipt Sandra J.Paul

Deze nieuwe thriller van Sandra J.Paul is weer een topper. Je zit direct in het verhaal.

Spoiler alert

Het boek is, na de proloog, verdeelt in drie delen en elk deel begint met een citaat waarin de waarheid een belangrijker rol speelt. In het eerste deel spelen leugens een belangrijke rol. In het tweede deel begint de waarheid naar boven te komen, denk je en in het derde deel leidt de waarheid je in de donkere wereld van Zoey.

Doorheen het verhaal geraken Zoey en Philip steeds verder van elkaar tot op een dag dat Philip aankondigt dat hij Zoey gaat verlaten. Hierdoor geraakt ze steeds meer in een donkere periode. Dit is een echte mine-switch . Doorheen het verhaal wordt je zoveel keer op het verkeerde been gezet dat je uiteindelijk niet meer weet wat je moet geloven. Je begint je te voelen zoals Zoey en je kan geen onderscheid meer maken tussen heden en de donkere wereld. Na het lezen van het boek blijf je met vragen zitten van wat werkelijkheid is en wat Zoey zich voorstelt. Dit is zo geschreven dat je steeds verder wil lezen en als het ware dit boek verslindt.

Sandra laat de donkere wereld en de werkelijkheid afwisselen zodat er steeds een sprankeltje licht aanwezig is.

Dit is zeker vijf sterren waard.

De drie duifjes Hilde van Mieghem

Na een  toffe boekvoorstelling, door oneindig verhaal, van ” De Drie duifjes” was mijn nieuwsgierigheid naar dit boek gewekt.

Ik moest en zou dit boek lezen, en liefst zo snel mogelijk. Dit levensverhaal van de drie duifjes kan men vergelijken met andere boeken over wereldoorlog twee, zoals De draaischijf van Tom Lanoye of De opgang van Stefaan Hertman. De beschrijving over de razzia’s tegen de Joden en hoe het leven in de oorlogsjaren was zijn filmisch beschreven. Je zit precies in het verhaal. Dit is zo vlot geschreven dat je je zo in de acties zit. De strijd van de vrouwen in die tijd wordt ook heel sereen beschreven en iedere overwinning wordt met vreugde onthaalt. Het is ook het verhaal van een liefde die onmogelijk is in het begin .

We zitten afwisselend het ene moment op de trouw van Madeleine en Duck en het ander momenten in de wereld voor  het huwelijk en sluiten met het leven na het huwelijk. Het is moeilijk om deze afwisseling in het begin te volgen, maar eenmaal deze afwisseling went blijkt dat dit een prachtige verhaal is dat om verfilming vraagt.

Sommige zinnen blijven echt hangen en sturen je om verder te lezen. de scenes die seksueel getint zijn, zijn zo mooi geschreven, een scène die mij bijblijft is de eerste nacht dat Madeleine en Duck doorbrengen als gehuwd paar. Zo mooi geschreven.

De oorlogstaferelen zijn dan weer rauw geschreven maar ook die teksten  blijven nazinderen. Een voorbeeld is toen ze tijdens de razzia op zoek gaan naar Juliet .

Dit is een debuut om u tegen te zeggen. Ik kijk verlangend uit naar een nieuw boek van Hilde van Mieghem.

Ik heb maar even getwijfeld tussen vier en vijf sterren voor dit boek.  Het slot is zo ontroerend dat mijn twijfels verdwenen. Dit is een vijf sterrenboek zonder enige twijfel.

Hieronder nog drie foto’s van de boekenvoorstelling.

 

 

Kersenrood en kriekezot

Dit is een vijfsterren boek.  Alles in het verhaal past gewoon in mekaar.

Het verhaal:

Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt-en lunchbar uit op de Antwerpse Sint – Adriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven op zijn kop zet.

Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofdes met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens ee zwoele Italiaanse zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor ee verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nog nooit nog kersen gegeten.

Wanneer hun paden kruisen hebben beide vrouwen geen idee in welke mate ze elkaars leven zullen veranderen.

De brief die ze ontvangt en waarin staat dat het pand, dat ze huurt, gerenoveerd wordt en ze er dus uit moet. Dit zet een geheel verhaal in werking. Het is een mix van verleden en heden. Het is verrassend hoe op een gegeven moment verleden en heden elkaar raken en in mekaar vloeien.

Deze feelgood – roman is een schot in de roos. Dit boek is heel vlot geschreven, precies of je midden in het verhaal zit en alles rondom jouw gebeurt.

Met momenten is dit heel ontroerend geschreven en je verlangt eigenlijk naar een vervolg van dit verhaal. Waneer de Italiaanse landschappen aan bod komen snak je zo naar die streken en wil je zo naar Italië vertrekken en dit verhaal te beleven.

Je zou kersenpit worden van dit avontuur. Alles is zo mooi geschreven, dit is heel anders dan het debuut , maar daarom niet minder mooi.

 

 

Zomer in de B&B

Met dit boek maakte ik kennis met de schrijfster en haar schrijfstijl. Dit is het vervolg op winter in de B&B. Je kan dit boek als stand-alone.

Het verhaal

Hanne is samen met haar moeder een B&B in de Ardennen. De zaken gaan goed. Ik maakte kennis met de drie beste vriendinnen van Hanne. Jade, die tandarts is, Julia, die pr-verantwoordelijke is bij een bureau en Kristie, die samen met haar man een koffiehuis runt en hoogzwager is. Het leven gaat zijn gang in het dorp. Hanne is samen met Lucas. Alles lijkt perfect. na de bevalling komen de ouders van Yassar naar het dorp op bezoek. Hoe is het als twee culturen botsen. De cover ziet er  heel luchtig en zomers uit. De nummering van de hoofdstukken zijn heel sierlijkversiert en ieder einde van hoofdstukken brengen je zo in zomerse sferen. Dit lees je gewoon op een zuiders terras of strand. Sommige vragen blijven in je hoofd spoken. Blijft de relatie tussenKristie en Yassar overeind en hoe verloopt het tussen Hanne en Lucas?

Een zeer aangenaam boek om te lezen, een echte feelgood, stilletjes hoop ik op een derde deel wand dit kan een fijne reeks zijn. Een tip om  op vakantie te lezen, je zal het je niet beklagen.

het vervloekte dorp

Dit is het vijfde boek in de draaidorp-reeks. Hier is een spoiler-alert nodig is.

We zijn naar het jaar 1621 getoverd. Quinten is, zo denkt hij, de enige met magische krachten. Kraaidorp zit onder een magische koepel. De mensen leven zonder vele herinneringen. Ook Colette leeft precies zonder herinneringen. Ze lijkt onschuldig, maar is ze dat ook ?

Door aanwijzingen van zijn vriend vindt Quinten een paar rollen perkamenten met formules om te genezen en om je herinneringen terug te krijgen. Een laatste rol is schijnbaar blanco, maar zou beschreven zijn en die geschriften verschijnen als  Quinten en een andere magiër dit perkament bekijken. Hij denkt direct aan Colette. wanneer dit niet schijnt te kloppen gaat de zoektocht verder. Als dan de andere magiër ontmaskerd wordt, kan door deze ‘samenwerking’ de vloek ongedaan worden. Kraaidorp is dus terug in de huidige tijd… maar blijft alles vredig ?

Gelukkig is het einde een open einde en kan er gerust nog een vervolg geschreven worden. Je zit van bij de eerste zin direct in het verhaal. De spanning bouwt zich op terwijl je leest. Zoals steeds is de cover steeds een pareltje, je blijft er naar kijken. Ieder begin van een hoofdstuk is fijn geïllustreerd. Dit is een mustread en mustseen. De delen van deze reeks kunnen apart gelezen worden, maar dan verlies je vele details. Misschien nodigt dit boek uit om de hele reeks terug te lezen, maar dan wel na mekaar. Veel leesplezier in mijn eerste vijf sterren.

Hamley in het pretpark

 

Vandaag mag ik Hamley in het pretpark recenseren in de blogtour van Hamley Books. Ik bedank hen voor het recensie-boek.

Hamley in het pretpark is het vijfde boekje over het zwarte katje dat mensen verstaat.  We komen weer in de wereld van Hamley. Hoe magisch ze weer is, komt snel naar boven. Deze keer zet ze  een stapje in de wereld en op een avond trekt ze, samen met B-Boy, naar de kermis. Dit is een beleving voor Hamley die dit nog nooit heeft  gezien. Kraampjes met eten en dan allerlei dingen die bewegen en waar mensen in gillen van de schrik, maar dit ook leuk vinden. Van sommige attracties kan je misselijk worden. Hoe naar zijn mensen toch. Hamley ontdekt ook dat door droevig te kijken ze voordeel kan halen en zo eten verdienen.

Als ze later de familie hoort plannen maken voor een bezoek aan het pretpark, is haar nieuwsgierigheid gewekt.Als ook de honden en het buurmeisje mee mogen begint Hamley te fantaseren.Ze krijgt echter van haar mama en van B-Boy het uitdrukkelijk verbod om mee gaan, maar Hamley zou Hamley niet zijn als ze zou gehoorzamen. De familie heeft zich klaargemaakt om te vertrekken en zetten de katten veilig in huis. Ze vertrekken, samen met de honden, en rijden met de fiets richting pretpark. Na een tijdje ontsnapt Hamley uit het huis en achtervolgt de familie. Ze vindt de fietsen en trekt naar de ingang. Eenmaal binnen zoekt ze de familie en blijft ze dicht in de geburen, soms wat te dicht, want de honden ruiken haar aanwezigheid. Ze komt nu ook minder vriendelijke mensen tegen en ook minder vriendelijke honden kruisen haar pad.

Als plots B-Boy verschijnt en eist dat ze mee naar huis komt, wil ze eerst niet. Ze blijven de familie volgen en zien verschillende attracties. Als het bijna sluitingstijd is, trekt de familie nog naar een laatste attractie. Wanneer ze de familie kwijt geraken begint de paniek te spelen. Ze begeven zich naar de uitgang, maar snel raakt duidelijk dat ze in rondjes draaien. Ze worden opgemerkt door een bewakingsagent met hond. Gelukkig voor Hamley en B-Boy zijn ze vriendelijk en doordat Hamley een chip heeft, komen ze het adres te weten waar Hamley woont. De familie komt Hamley en B-Boy halen . Eind goed, al goed.

Dit boekje voor kinderen van zeven jaar en meerzit goed in mekaar. Het deed mij denken aan de Tiny-reeks.Die heb ik graag gelezen en de onderwerpen waren geschreven naar kinderen toe. De illustraties zowel de cover en achterflap, als de illustraties om alle pagina’s zijn steeds grappig. Let ook op de tekeningen bij  het begin van de hoofdstukken.