echt genoten Saskia Lauwagie

 

spoiler alert

Dit is deel twee van de trilogie van Saskia Lauwagie. Met dit verhaal doet Saskia meer dan bevestigen. Het verhaal tussen Lorenzo en Petra verdwijnt wat in de achtergrond . Lorenzo leeft zonder veel fouten. Heet is een genot om ook dit boek te lezen.

We volgen we in dit boek het proces om van de verhalen van Laura een boek te maken. Je ziet hoe het boek gevormd wordt. De zinnen zijn schitterend en eisen om steeds verder te lezen. Naast de verhaallijnvan Lorenzo en Petra wordt vervangen door een nieuwe. Als Valerie, een goede vriendin van Laura, terugkeert naar België. Zij komt terug omdat Valerie haar moeder terminaal ziek is en ze in de buurt wil blijven wanneer de moeder overlijdt. Door deze terugkomst is het vriendenclubje weer samen en genieten ze van de bijeenkomsten.

Als Juan, de man van Valerie, plots ook in België opduikt, zonder dat Valerie hier iets van zei, begint bij Laura alarmlichten  flikkeren. Laura blijft doorzoeken in haar gekende stijl wat de reden is om Juan zijn komst geheim te houden en als ook nog Elsa opduikt als Spaanse schone, slaan alle alarmsignalen op rood bij Laura.

Deze verhaallijn is heel spannend en die sfeer wordt prachtig opgewekt door Saskia. Blijkbaar is Juan een privé-detectiveen beschermt hij zijn half-zus tegen haar ex-man. Het komt tot een harde confrontatie tussen Elsa en haar ex-man.

alles wordt zo goed beschreven dat het lijkt dat je achter de hoofdrolspelers staat en alles van dichtbij volgt.

Het boek eindigt met een open einde en alle koppels kunnen verder met hun leven, ondanks een korte ontmoeting tussen Laura, Lorenzo samen met hun vrienden en Petra. Dit vindt plaats na de boekvoorstelling  van Laura. Na deze boekvoorstelling gaat ieder zijn weg, op naar een nieuw aventuur.

Vlucht Saskia Lauwagie

Dit is een debuut die je van je sokken blaast. Wat ee boek is dit, wat een verhaal is dit.

Spoiler-alert.

Dit is een verhaal over, voor sommigen, zoiets banaal dan overspel.

Het is een boek over overspel, leugens en stalking.

Vanaf de eerste zin zit je in de roetsjbaan die Lorenzo en Laura beleven. Je raakt langzaam verstrikt in de intrige.Dit leest als een trien, een echte TGV. De zinnen brengen je spanning en erotiek. Het is alsof je alles mee-beleeft vanop de eerste rij. De scènes zijn heel filmisch beschreven .

Heel tof is ook het feit dat sommige whatsapp-berichten letterlijk in het boek staan zoals Lorenzo, Petra of Laura ze op hun smartphones geschreven heeft. Laura blijft voor haar gezin en voor haar man vechten, wat heel moedig is. Je voelt zo de hele situatie escaleren. Door of dankszij corona komen er nog grappige en ook liefdevolle situaties naar voren.

Lorenzo is een man die leeft in het hier en nu, veel vergeet en ook iemand die geen nee kan zeggen. Dit gebrek, geen nee kunnen zeggen, speelt hem steeds parten. Jij krijgt het soms als lezer op je zenuwen als je ziet dat hij steeds in dezelfde van trapt.

Als we naar de cover kijken zien we twee gebouwde handen waar een slang, serpent, om draait.

Het is bijzonder knap om van overspel en stalking zo een mooi, spannend boek te kunnen schrijven.

Ik kijk al uit naar deel twee (echtgenoten) en deel drie ( loslaten ).

Dit verdient een vier sterren en ik begin direct in deel twee, die is al verschenen.

Naar het licht Nina Verheij

Naar het licht is de eerste Young adult van Nina Verheij. Nina Verheij kennen we misschien wel van de knappe thrillers, die ook door mij gerecenseerd zijn en te vinden zijn op diverse sites.

Ik zet spoiler-alert op deze recensie omdat de kans bestaat dat er spoilers te voorschijn komen.

Het is een verhaal over een jonge vrouw van zeventien jaar, Jo,  die ergens inbreekt. Op het moment van deze inbraak zit Fien een klein meisje beneden in die woning en wordt ze ontdekt. Wanneer Jo, na de inbraak, vlucht besluit Fien mee te gaan samen met de hond van Jo. Fien ziet dit als een groot avontuur. Jo en Betty, haar hond, en Fien zijn onderweg naar de geboorteplaats van Jo.  De tocht is lang en wordt mooi beschreven, alsof je hem zelf meemaakt. Ons trio ontmoet diverse mensen, sommige van deze ontmoetingen zijn oppervlakkig, andere zijn dieper. Als ze uiteindelijk de geboorteplaats bereiken, wordt duidelijk waarom Jo deze tocht moest maken.

Door de verhaalstijl van Nina krijg je de indruk dat je alles meemaakt van op de eerste rij. Het is bijna alsof je in een filmset staat. Het is een spannend verhaal voor alle leeftijden met een verrassend einde.

Dit verdient vier sterren.

DE KRACHT VAN ELENA PETRA DOOMS

Dit is het tweede deel van de reeks Kinderen van Orpheus. Dit is de eerste keer dat ik graag bij het begin van het boek een korte samenvatting had gehad. Ik heb het eerste deel niet gelezen en dat laat zich voelen.

Het is een spannend boek maar dit thema ligt mij niet. door het eerste deel niet gelezen te hebben , is het moeilijk om in het verhaal te komen. Dat je wel in het verhaal komt is de  verdienste van de schrijfwijze van Petra. Een zeer vlot geschreven verhaallijn helpen je om van dit boek te houden. Het is heel filmisch geschreven en naarmate je verder leest en je de verhaallijn kunt volgen snak je eigenlijk naar het lezen van het eerste deel.

De cover is heel mooi geïllustreerd en als dat weet dat elk hoofdstuk ook nog mooi geïllustreerd is dan weet je dat je een pareltje in handen hebt.

De Beenderband Rani De Vadder

Dit boek is deel twee van de duologee : De gifgenoten.  Asper en Zaya zijn op de vlucht voor Saran. Het is een wederkerende strijd tussen goed en kwaad. Het is ook een eeuwenoude strijd en tijdens hun vlucht naar het gebied van de Beenderbezweerders ontmoeten ze een volk dat de huidige bewoners waren van het gebied en die in harmonie leefden met de magische wezens.

Deze harmonie werd verstoord door de mensen die op de wezens schoten. Deze mensen stonden onder de leiding van Rohan. Doorheen het hele verhaal volgen we de reis naar het gebied van Rohan.

De finale is de strijd tussen Saran en Rohan en hun volkeren met een heel spannend einde.

Zoals alle boeken van Hamley books is ook deze heel mooi uitgegeven. De cover sluit mooi aan op de cover van het vorige boek. Het begin van elk hoofdstuk is mooi geïllustreerd. Het verhaal is doorspekt met vele wijsheden en met mooie zinnen.

In dit boek had ik graag een soort van prolooggehad om nog sneller in het verhaal te komen, maar dit is maar een detail. Het is en blijft een prachtig boek dat zeker zijn vier sterren waard is.

On(der)wijs verrast Eveline Heijnen

De titel van dit boek is al direct een doordenker. Onderwijs verrast en onwijs verrast. Dit is echte trigger om het verhaal te lezen.

De hoofdrolspelers zijn Tess en Boris, twee leerkrachten op één en dezelfde school. Het begint als een normale, collegiale ontmoeting. Doorheen het hele verhaal groeien de twee naar mekaar toe. Ze doen dit wel zo  dat de collega’s niets opvalt. Het geheimzinnig handelen en leven neemt soms absurde, voor de lezer dan toch, vormen aan. Op school doen ze alsof ze ‘enkel’ collega’s zijn.

Het leven op school en thuis worden heel kleurrijk beschreven. Je krijgt een zicht op hoe een leerkracht werkt, zowel op school als thuis. Het is mooi hoe twee mensen verschillend reageren op een zelfde situatie. Het is mooi te zien hoe Boris open en spontaan reageert en hoe gesloten en wantrouwig Tess reageert. Een traan en een lach zijn er voldoende aanwezig om het verhaal heel erg te beleven. Je leest dit precies alsof je in iedere scene naast of achter de personages staat. Het bekend maken van de relatie, de kennismaking met de zussen van Tess,… je beleeft het allemaal van op de eerste rij . Het boek is heel vlot geschreven en je snakt zo naar het vervolg van het verhaal terwijl je het leest. Het is een feel-good boek maar het heeft ook zijn momenten van wat droefenis. Na dit boek wil je zo het vervolg lezen en je kan dit boek apart lezen. Het is zijn vier sterren meer dan waard.

Alles wat je maar wenst Sandra J. Paul

 

Een nieuw jeugdboek van Sandra J.Paul. Wat voor een boek is dit weer.

Het is het verhaal van Simon en zijn broer. Die broer, Noah heeft een geheimzinnige ziekte. Alle dokters staan voor een raadsel. Ze zoeken zich te pletter , tot wanneer de toestand  van Noah plots sterk achteruit gaat. Simon droomt al enkele nachten dezelfde droom. Is er een verband?

De cover is weer een echt pareltje ook binnen in het boek verschijnen kleine pareltjes. Het is een echte page-turner.

Van bij de eerste zin van de proloog wordt je in het verhaal gezogen.

Doorheen het heel boek staan verschillende verwijzingen naar vorige boeken van Sandra, ook zijn er weer zwarte poezen in het verhaal. Het verhaal is zeer mooi geschreven en er zit meer in dan in een gewoon verhaal. Noah stelt aan Simon pertinente vragen over wensen, het leven en de dood. Wel geen vragen die je normaal op zo een jonge leeftijd stelt.

Het gaat om magie, zowel witte als zwarte magie. Zoals steeds in de ‘normale’ wereld worden magie en magische krachten afgedaan als verbeelding. Dit is zo echt geschreven dat je in magie zou geloven.

Dit is een vijf sterren meer dan waard en hoort onder ieders kerstboom te liggen.

Bruiloft in de B&B Kaat De Kock

 

In dit derde deel gaan de avonturen van Hanne en haar vrienden verder. Kristie, de beste vriendin van Hanne, gaat trouwen. Hanne stelt haar B&B open voor de trouwplechtigheid en ze krijgt de functie van trouwmanager er bij. Alsof dit nog niet genoeg is, komt Julia, ook een vriendin van Hanne, samen met haar vriend toe in de B&B. Ook deze vriendin komt hulp vragen en zorgt zo voor de nodige hectiek. Als er dan door een misverstand ook nog een haar in de boter zit tussen Hanne en haar vriend, Remy denk je dat het niet erger kan, maar helaas. De vriend van de moeder van Hanne krijgt een licht hartinfarct en dit heeft gevolgen. De vriend moet veel rusten en hierdoor zou de bistro een tijd moeten sluiten en zit het trouwfeest zonder catering. Het wordt dus hoog tijd dat Hanne en haar vriendinnen de koppen bij mekaar steken. Het plan dat ze opstellen moet je zeker zelf lezen. Loopt dit allemaal goed af?

Dit boek is heel goed geschreven en leest super vlot. Het is doorspekt met wijze woorden en, het zou geen Hamley boek zijn, ook katten spelen een rol in dit feelgood verhaal. Een verhaal met een lach en een traan soms een traan van het lachen en soms van ontroering.

De cover van dit boek is, weer, heel mooi afgewerkt en ook de illustraties binnenin het boek zijn heel verzorgd.

Dit boek is een must-read zeker met de feestdagen die naderen.

Cappuccino en cupcakes Ina De Man

 

Ina De man heeft  in mijn ogen een feelgood-roman geschreven. Het een verzameling van een 22 -tal verhalen met Jasmijn als hoofdpersonage. Ze is eigenaar van Latteratura, een koffiebar. In die bar staat Thomas, die barista is en Maris een jongere vrouw die komt inspringen.

Er is steeds een mysterieust moet opgelost worden. Het drietal trekt meestal samen op stap en wordt ook geholpen door Mark, de echtgenoot van Thomas. Doorheen de verhalen krijg je ook een betere kijk op onze hoofdpersonages.

Al snel blijkt dat Jasmijn een echte speurneus heeft en dat is Johann een inspecteur bij de politie niet ontgaan. Je voelt zo dat Johan en Jasmijn naar mekaar toegroeien.

Eerder verhaal is bij momenten grappig en bij momenten spannend. Alles is heel vlot geschreven en het lezen gebeurt ook heel vlot.

Zoals steeds in Hamley books speelt er een kat de hoofdrol.

De illustratie op de cover is naar oude gewoonte weer de moeite . Dit boek leest je best onder een dekentje met een tas thee.

 

 

Onzichtbaar paar Dries Gilliaert

Dit is een ode aan mensen die psychisch lijden.  Psychisch lijden is dé ziekte van deze tijd, iedereen kent wel in zijn omgeving iemand die lijdt aan één of andere psychische ziekte.

Dit boek brengt een ode aan al deze mensen. Het is gedurfd boek niet alleen door het thema maar ook door het opzet.

De verhalen worden afgewisseld met gedichten en zorgt er zo soms voor dat je het vorige verhaal kan verwerken.

Er zijn sterke verhalen maar ook verhalen die op eerste gezicht niet zo sterk lijken, maar die dan toch een indruk maken op mij.

Er zitten pareltjes in de verhalen. Deze zijn kan geschreven en lezen aangenaam. Alle verhalen zijn in een zomerse sfeer geschreven.  Al bij al is dit een mooi boek, waard om het te lezen en te koesteren.

Ik dank Dries Gilliaert voor het toezenden van dit boek en wens hem veel succes.