Water

Water

no title has been provided for this book

Water is het vierde boek van lara Reims dat ik las voor de blogtour van Hamley Books, waarvoor dank.

Dit boek nu lezen doet heel raar want de situatie in de wereld is zeer onrustig. Verenigd Koninkrijk handelt meer als een eiland buiten Europa.

Een president begint een oorlog met een buurland en sluit zijn grenzen, ook op sociale media. Lizzie zit op een kostschool op een eiland. Als daar, ook in de school zuiveringen doorgaan op basis van het paspoort, verdwijnt ook de rust in de kostschool.

Lizzie vindt op zekere dag, tijdens haar wandelen een reiskoffer uit de zee en zo begint haar avontuur. Ze sluipt uit de kostschool en komt terecht in een groep die zich verzet tegen de dictatuur van een vrouwelijke president. Zij en een vriend worden verscheept naar het vaste land. Daar aangekomen, na een tocht over de woelige zee ontdekken ze dat de wereld buiten het eiland niet meer hetzelfde is dan voorheen. Ze komen in contact met artificiele intelligentie. Ze kunnen gebruik maken van speciale lenzen waarmee ze Tricky kunnen oproepen. Na het bezoek aan haar vader, haar moeder is afwezig, besluit Lizzie om terug te gaan naar het eiland. Daar ontdekt zen dankzij de activisten, dat dit eiland bestuurt wordt door een soort super-computer. De president is een soort van spreekbuis.

Door het hele verhaal wisselen meer mensen en ook Tricky van kant en blijft Tricky toch trouw aan Lizzie. Als de groep activisten de banden smeden, vormen zij één front en zetten de aanval in op de super-computer. Als uiteindelijk één van de naaste medewerkers van de computer ook overloopt stopt de computer en gaat ook deze computer helpen en positief zijn bij het besturen van het eiland.

Dit is een boek dat nooit verveelt, het is een echte page-turner. Lara schrijft, zoals steeds, heel mooi en ook de illustraties zijn prachtig en verdienen zeker de aandacht. Dit prachtig boek is zeer actueel en je  trekt steeds parallellen met de huidige situatie in de wereld. Soms wil je in die ‘nieuwe’ wereld maar snel wordt de ontnuchtering groot.

Dit is mijn eerste 4.5/5 sterren van 2022 maar dit boek is deze 5 sterren meer dan waard.

Dirk

Geef een reactie

Rate this review: