Roadtrip naar…

Roadtrip naar…

no title has been provided for this book
Categorieën: ,

Het verhaal wordt afgewisseld met brieven. Van wie zijn ze en voor wie zijn ze bestemd is voor mij een raadsel . Je wordt zo in het verhaal getrokken. Mireille is gescheiden van William en is vertrokken op roadtrip, zo komt ze in Portugal terecht waar ze Isabelle met haar dochter tegen. nadat Mireille slachtoffer is geworden van een diefstal besluiten ze om samen verder te trekken.

De beide dames leren elkaar beter te kennen. Beetje bij beetje komt het verleden van Isabelle te voorschijn en zo komen we te weten hoe Remco, haar ex, reageert op haar leven . Ook het verleden van Mireille wordt onthuld.

Beide vrouwen zijn op de vlucht voor hun verleden en bouwen een nieuw leven op. Dit verhaal speelt zich af in de kuststrook van Portugal. In dit verhaal stijgt de spanning en geniet je van de mooie zinsconstructies doorheen het hele boek. Er zijn , voor mij, twee zinnen die mij bijblijven. Verdriet gaat nooit weg en een quote uit een boek dat Mireille op haar roodtrip leest: It is better to live your won destiny imperfectly than to live an imitation of homebody else’s life with perfection.

Er zijn ook vele verwijzingen naar liederen en deze brengen je in de juiste stemming. Na dit boek heb je een prettige playlist .

Ik heb genoten van Roodtrip en heb het met veel plezier gelezen. Het is een afwisseling tussen spanning, levenslessen en humor.

De streek is zo beschreven door Barbara alsof je er zelf leeft. Als je dit boek leest , heb je zoveel zin om Portugal te maken tot  je ultieme vakantiebestemming. Portugal is meer dan Porto-wijnen en Livraria Lello, De mooiste boekhandel voor mij.

Dit boek is zo geschreven dat je wil blijven lezen als een roadtrip.

Dit is meer dan vijf sterren waard.

Dirk

Een reactie achterlaten

Rate this review: