Meedogenloos Walter Damen & Hilde Vandermeeren

Meedogenloos Walter Damen & Hilde Vandermeeren

no title has been provided for this book

De cover geeft een vrouw weer in het gerechtsgebouw . Wie die vrouw is, is een mysterie. Zoals de vorige delen zijn de cover heel mooi en geheimzinnig. De sfeer is direct gezet.

Dit laatste deel kan je alleen lezen, maar dan verlies je wel details van het hele verhaal.  Er zijn twee belangrijke verhaallijnen.

De eerste lijn is die van kristen, een strafpleister die, na een traumatische gebeurtenis, teruggekeerd is naar België. In eerste instantie zou ze een collega pleiter assisteren bij een zaak die bekend staat als ‘de slaapwandelmoord’. Nick, de beklaagde, heeft zijn huidige vriendin dood naast zich gevonden. Hij herinnert zich helemaal niets meer van die nacht. Hij slaapwandelt heel veel en neemt Somfrax.  Kristen onderzoekt andere pistes dan haar confrater en al snel neemt ze de zaak helemaal over.

Somfrax is een geneesmiddel van Ryser . De CEO is Maud Ryser . In dat bedrijf werkt David, hij maakt deel van de tweede verhaallijn. David is een vader die zijn zoon verloren aan een ander middel van dat bedrijf. Hij vult zijn dagen als poetsman, maar snel evolueert hij zich tot vertrouwenspersoon van de zoon van de CEO. In zijn zoektocht aan de werking van Somfrax komt hij steeds dichter bij, wat hij denkt dat de waarheid is.

In zijn zoektocht komt hij de naam Marijn Decorte tegen. Dit is een laborant die heel zijn leven gewerkt heeft aan Somfrax, maar ontslagen werd na een anonieme mail over vervalsing van gegevens.

Wanneer Joran, de zoon van Maud, ontvoerd wordt, gaat David op zoek en komt Marijn snel op het spoor. David wordt ook gevangen en zitten samen met Joran vast in het ouderlijk huis van Marijn.

David kan zichzelf en Joran bevrijden en Marijn vastmaken om hem zo aan de politie over te dragen. Door deze actie komt hij dichter bij Maud en kan hij op een hoger niveau dan poetsman werken. Hij laat zijn plannen om Maud pijn te doen varen.

Doordat er nieuwe gegevens aanwezig zijn komt Nick vrij. Wanneer Kristen Nick ophaalt aan de gevangenis maakt ze van de gelegenheid gebruik om Bertelet wat te jennen.

De ontknopping, wanneer Bertelet hierop reageert, is zo spannend dat je gewoon blijft lezen tot het einde, maar is dit wel het einde?

Net als Kristen denkt Hilde aan stoppen, maar Kristen besluit, samen met Stef toch verder in de advocatuur. Gaat Hilde ook verder?

Deze thriller snakt naar een vervolg. De hoofdpersonages zijn goed uitgetekend. Iedereen komt goed uit de verf. Het plot zit alweer goed in elkaar.

Dit laatste deel van deze trilogie is meteen het beste. Het is zijn vier sterren meer dan waard.

Dirk

Een reactie achterlaten

Rate this review: