Marlies

Marlies

no title has been provided for this book

De eerste zin trekt je volledig in het verhaal. Tess, een journaliste werkzaam bij Marlies, dat een vrouwenblad is, mag Nicole Kidman interviewen.

Dit interview is een rode draad doorheen het hele verhaal. Het verhaal is een afwisseling tussen dialogen en de gedachtengang van Tess. Deze gedachten zijn af en toe heel fantasierijk. Hierdoor verliest Tess soms de werkelijkheid. deze gedachten zijn soms te lang zodat de lezer het verhaal dreigt kwijt te geraken.

De levens van de hoofdpersonages zijn summier uitgetekend. Je ziet hoe Tess samen met haar man en hun kind hun leven beleefd. Tess en Stijn zijn twee jonge mensen die alle twee hun eigen beroepsleven hebben en beleven. Als Stijn promotie maakt en hierdoor wil verhuizen naar een groter huis, zorgt dit voor lichte wrijvingen . Ook het overleven van Marlies zorgt voor wrijvingen, maar dan op de redactie. Op einde vallen de puzzelstukjes heel mooi in elkaar.

Een feel-good boek lezen was voor mij een ontdekking en smaakt naar meer. Het is een heel ander verhaal dan het genre dat ik normaal lees.

Ria Maes schrijft zeer vlot. De Cover is heel goed gekozen en is geheel in het kader van het verhaal. Het nodigt uit om dit boek te lezen en als een trein te verslinden.

Dirk

Een reactie achterlaten

Rate this review: