Kerst op afstand Claudia Vanzegbroeck

Kerst op afstand Claudia Vanzegbroeck

no title has been provided for this book

Books & butterflies komt in deze Kersttijd met een novelle op de markt.

De Cover geeft, in schaduw, een man en een vrouw in een innige omhelzing en een hond die hier naar kijkt. Op de achtergrond een besneeuwd landschap.

Chloë is een jonge vrouw die, door corona, weinig of geen sociale contacten heeft. Ze is op zoek naar een reden om dagelijks te bewegen zonder vrienden of familie in gevaar te brengen. Uiteindelijk kiest ze om een hond in huis te nemen, door die hond is ze quasi verplicht om dagelijks te gaan wandelen.

Dan begint de zoektocht op internet naar een geschikte hond.

Zo komt ze Miele tegen. Miele is een Weimaraner. Zijn pels is kort maar zijn ogen zijn zo indringend, ze branden door het scherm en die ogen blijven hangen bij Chloë. In het asiel wordt ze aangetrokken door de ogen van Miele. Ze besluit hem te kopen, ook al is hij ziek. Na het contract te hebben getekend ontmoet ze Michael. Maar op dat moment schenkt ze niet veel aandacht aan die ontmoeting. Michael was de vaste wandelgenoot van Miele. Na een bezoek aan de dierenarts en de shop om eten te kopen, beslist Chloë om samen met Miele te gaan wandelen. Het klikte direct tussen Chloë en Miele, het leek of ze mekaar begrepen. Op de wandeling komen ze, toevallig, Michael tegen. Algauw wandelen ze met hun drieën en babbelen ze over  hoe het komt dat beiden zo’n dierenvrienden zijn. De contacten tussen Michael en Chloë worden intenser, er worden nieuwe afspraken gemaakt maar Chloë is bang dat ze besmet wordt door Corana of dat ze zelf iemand besmet.

Door die vrees belt ze een eerder gemaakte afspraak met Michael af, wat ze zich direct beklaagt. Als ze een kerstboom wil gaan kopen komt ze Michael weer tegen. Ze is zo koppig dat ze zijn hulp weigert om de grote boom bij haar te gaan plaatsen.

regelmatig duikt Michael in haar gedachten op maar ze weigert, in deze tijd, om verliefd te worden.

Terwijl Chloë aan het Kerstmenu bezig is wordt er aangebeld. Als ze de voordeur open doet staat Michael voor de deur. En wat daarna gebeurt moet je zelf lezen…

Deze novelle is heel mooi. De hoofdpersonen zijn zo  goed beschreven dat je ze bijna kunt zien en voelen. Je leest dit als een trein,  je voelt je goed bij het lezen. De spanning die er is, is  er één  om te zien hoe alles verloopt . Of dit verhaal een happy end heeft ? dat moet je zelf ontdekken .   Het was één van de eerste keren dat ik een novelle las en dit vraagt naar meer.

Dirk

Een reactie achterlaten

Rate this review: