Kersenrood en kriekezot

Kersenrood en kriekezot

no title has been provided for this book

Dit is een vijfsterren boek.  Alles in het verhaal past gewoon in mekaar.

Het verhaal:

Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt-en lunchbar uit op de Antwerpse Sint – Adriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven op zijn kop zet.

Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofdes met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens ee zwoele Italiaanse zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor ee verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nog nooit nog kersen gegeten.

Wanneer hun paden kruisen hebben beide vrouwen geen idee in welke mate ze elkaars leven zullen veranderen.

De brief die ze ontvangt en waarin staat dat het pand, dat ze huurt, gerenoveerd wordt en ze er dus uit moet. Dit zet een geheel verhaal in werking. Het is een mix van verleden en heden. Het is verrassend hoe op een gegeven moment verleden en heden elkaar raken en in mekaar vloeien.

Deze feelgood – roman is een schot in de roos. Dit boek is heel vlot geschreven, precies of je midden in het verhaal zit en alles rondom jouw gebeurt.

Met momenten is dit heel ontroerend geschreven en je verlangt eigenlijk naar een vervolg van dit verhaal. Waneer de Italiaanse landschappen aan bod komen snak je zo naar die streken en wil je zo naar Italië vertrekken en dit verhaal te beleven.

Je zou kersenpit worden van dit avontuur. Alles is zo mooi geschreven, dit is heel anders dan het debuut , maar daarom niet minder mooi.

 

 

Dirk

Een reactie achterlaten

Rate this review: