het vervloekte dorp

het vervloekte dorp

no title has been provided for this book

Dit is het vijfde boek in de draaidorp-reeks. Hier is een spoiler-alert nodig is.

We zijn naar het jaar 1621 getoverd. Quinten is, zo denkt hij, de enige met magische krachten. Kraaidorp zit onder een magische koepel. De mensen leven zonder vele herinneringen. Ook Colette leeft precies zonder herinneringen. Ze lijkt onschuldig, maar is ze dat ook ?

Door aanwijzingen van zijn vriend vindt Quinten een paar rollen perkamenten met formules om te genezen en om je herinneringen terug te krijgen. Een laatste rol is schijnbaar blanco, maar zou beschreven zijn en die geschriften verschijnen als  Quinten en een andere magiër dit perkament bekijken. Hij denkt direct aan Colette. wanneer dit niet schijnt te kloppen gaat de zoektocht verder. Als dan de andere magiër ontmaskerd wordt, kan door deze ‘samenwerking’ de vloek ongedaan worden. Kraaidorp is dus terug in de huidige tijd… maar blijft alles vredig ?

Gelukkig is het einde een open einde en kan er gerust nog een vervolg geschreven worden. Je zit van bij de eerste zin direct in het verhaal. De spanning bouwt zich op terwijl je leest. Zoals steeds is de cover steeds een pareltje, je blijft er naar kijken. Ieder begin van een hoofdstuk is fijn geïllustreerd. Dit is een mustread en mustseen. De delen van deze reeks kunnen apart gelezen worden, maar dan verlies je vele details. Misschien nodigt dit boek uit om de hele reeks terug te lezen, maar dan wel na mekaar. Veel leesplezier in mijn eerste vijf sterren.

Dirk

Een reactie achterlaten

Rate this review: