Reuzenommegang 2019.

Reuzenommegang 2019.

Even voorstellen. Dit zijn Indiaan, Mars en Goliath. De drie gildenreuzen van Dendermonde. Iedere laatste donderdag van augustus dansen ze door de straten van de stad. Een stoet die vol is van traditie gaat deze reuzen vooraf. De reuzen worden steeds gedragen door de Pijnders. Na hun voorstelling op de Grote Markt en na het vuurwerk trekken de echte Dendermondenaren samen met Indiaan, Mars en Goliath naar de kazerne om daar een laatste maal te dansen voor ze voor een jaar gaan rusten. Dit jaar gaan ze rusten tot 24 MEI 2020. Deze datum staat al in menig Dendermondse agenda aangestipt, want dan komt Het Ros Beiaard naar buiten samen met de drie reuzen. Dus afspraak op 24 mei 2020 of de laatste donderdag van augustus. Er zijn op Facebook wel filmpjes te vinden over onze drie reuzen. Zoek ze eens op en geniet.

Dirk

Een reactie achterlaten